RSS

Διαγωνισμός για μαθητές/-τριες PASCH

11 Απρ.

Ο Leo είναι συγγραφέας. Έχει όμως ένα πρόβλημα: Το αφεντικό του, η κυρία Boss, χρειάζεται πολλές και καλές ιστορίες. Ο Leo έχει φανταστικές ιδέες, αλλά δεν ξέρει πώς να τις συνεχίσει – Black out.

Οι μαθητές/-τριες (με επίπεδο Γερμανικών Α1-Β1) του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας. συμμετείχαν στον διαγωνισμό από τις 09/11/2022 – 19/02/2023, ο οποίος οργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος PASCH από τα Ινστιτούτα Γερμανικής Γλώσσας, Goethe-Institut Thessaloniki, το Goethe-Institut Athen και το Goethe-Institut Türkei. Οι μαθητές/-τριες εργάστηκαν στην πλατφόρμα του προγράμματος my.pasch-net.de, έγραψαν το τέλος των ιστοριών στη γερμανική γλώσσα και κέρδισαν πολλά βραβεία:

  • 4 μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου κέρδισαν τη συμμετοχή τους σε θερινή κατασκήνωση στην Κολωνία στη Γερμανία από τις 02.07. έως τις 22.07.2023.
  • 2 μαθήτριες της Β ‘ Γυμνασίου κέρδισαν τη συμμετοχή τους σε θερινή κατασκήνωση στo Goslar της Γερμανίας για τη επόμενη σχολική χρονιά , συγκεκριμένα από τις 28/07 έως 17/08/2024.
  • 1 μαθητής της Β’ Γυμνασίου κέρδισε τη συμμετοχή του σε δωρεάν τμήμα εκμάθησης Γερμανικών (online ή διά ζώσης) στο Goethe-Institut Thessaloniki
  • 4 μαθητές και μαθήτριες κέρδισαν κουπόνια βιβλίων αξίας 50 €
  • Τέλος οι εργασίες τους θα δημοσιευτούν σε ένα βιβλίο

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε υπό την υποστήριξη της κ. Χατζηγιώση Μαρίας, καθηγήτριας γερμανικών του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες!

Περισσότερες πληροφορίες

 
Σχολιάστε

Posted by στο 11 Απριλίου, 2023 σε τα νέα

 

Σχολιάστε