RSS

Πρόγραμμα κατάρτισης Erasmus+ KA1 στη Βαρκελώνη

11 Απρ.

Το πενθήμερο Δευτέρα έως Παρασκευή 21-25 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή ομάδας του σχολείου μας στο πρόγραμμα κατάρτησης Erasmus+ KA1 με τίτλο «Learning Through Arts & Museums» που διοργανώθηκε από τον φορέα Euromentor. Οι κ. Μαρία Χατζηγιώση, Ευρυδίκη Παπαγιάννη και Βασιλική Λαλακίδου συμμετείχαν σε όλες τις δράσεις του προγράμματος που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην τάξη όσο και στα μουσεία της Βαρκελώνης.

Συγκεκριμένα, η πρώτη μέρα του προγράμματος Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 έλαβε χώρα στην τάξη αρχικά με την παρουσίαση του προγράμματος και δραστηριότητες αλληλογνωριμίας με την υπόλοιπη ομάδα και παρουσίαση των σχολείων. Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώθηκε παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα της χρήσης της τέχνης και των μουσείων ως μαθησιακών εργαλείων.

Τις επόμενες ημέρες (Τρίτη-Πέμπτη 22-24 Νοεμβρίου 2022) οι εκπαιδευτικοί έκαναν πρακτική άσκηση στο Μουσείο Τεχνολογίας CosmoCaixa, στο Εθνικό Μουσείο της Καταλονίας (MNAC), στο Moco Museum και το Μουσείο Picasso δοκιμάζοντας τις εκπαιδευτικές τεχνικές του Design Thinking και των Visual Theory Strategies.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 στην τάξη σχεδιάζοντας και παρουσιάζοντας ατομικά σχέδια μαθήματος.

Ο στόχος της εκπαιδευτικής μετακίνησης επιτεύχθηκε στον μέγιστο βαθμό και τα οφέλη παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά, πολιτιστικά είναι πολλαπλά, καθώς το σεμινάριο και η εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βαρκελώνη συνέβαλαν στην ενδυνάμωση της πολιτιστικής και ευρωπαϊκής παιδείας των εκπαιδευτικών και στη γενικότερη μορφωτική τους καλλιέργεια.

×

 
Σχολιάστε

Posted by στο 11 Απριλίου, 2023 σε τα νέα

 

Σχολιάστε